fbpx

Coaches Inloggen

title image

Af en toe doodsbang. Een coach helpt jou jouw angst overwinnen!

Bang? Je angst overwinnen?

Ben jij ook weleens bang? En zou jij deze angst overwinnen willen?

Ben jij bijvoorbeeld …

  • Bang voor spinnen
  • Bang voor de tandarts of dokter
  • Angst voor het ziekenhuis
  • Bang voor slangen
  • Bang om alleen te zijn
  • Angst voor muizen
  • Vliegangst/ bang voor het vliegtuig
  • Hoogtevrees / bang voor grote hoogtes

 

Angst is echter een slechte raadgever en bovendien vaak onnodig en vermoeiend. Onnodig? Vermoeiend? Ja in veel gevallen wel.

 

 

Bang voor een muis of spin?

Een mens hoeft echt niet bang te zijn voor een muis of een spin. Toch zal menigeen een verhaal kennen van iemand die uren lang op een stoel heeft gestaan omdat er ergens in het huis een muis rondliep. Sterker nog soms wordt er zelfs hulp van buitenaf ingebeld om iemand te bevrijden van een muis of spin die je – als het er echt op aankomt – met één tik het leven ontneemt.

 

Vliegangst?

Ook vliegangst is er zo eentje … vermoeiend en onnodig. Wie vliegangst heeft, weet hoe vermoeiend zo’n vakantietripje dan kan zijn. De spanning en zenuwen lopen hoog op, je bent niet te genieten en wil eigenlijk maar één ding; niet vliegen en dat terwijl je toch op vakantie wilt (of iig jouw gezin) of die reis moet maken. En ook onnodig zo’n vliegangst want rationeel weten we dat vliegen een van de meest veilige manieren van reizen is.

 

Angst overwinnen?

Wil je hier ook niets liever dan van af? Je angst overwinnen? Een coach kan je in de meeste gevallen binnen enkele sessies volledig vanaf helpen. Stel je voor nooit meer die angst? Nooit meer die paniek? Nooit meer die baksteen in je buik?

Angst overwinnen

“Ik was bang om nooit meer wakker te worden.”

Onze coach Nicoline over haar angst overwinnen.

 

 

Nicoline: “Ik kreeg na het overlijden van mijn moeder last van angstaanvallen. Een angst dat ik niet meer wakker zou worden. Of erger nog dat mijn man morgen niet meer wakker werd. Ik had oprechte paniek op zo’n moment vlak voor het slapen, terwijl ik – vind ik zelf – best een evenwichtig persoon ben.

 

Mijn moeder is in 2012 overleden aan een plotselinge hartstilstand. Van de een op andere dag van niks aan de hand naar dood in je bed. Totaal onverwacht. Ik heb haar gevonden … een van de donkerste dagen van mijn leven.

 

Mijn angst voelde irrationeel, vond het nergens op slaan maar ik was op zo’n moment echt banger dan ooit. Je weet dat het onzin is maar je voelt het tot in elke vezel van je lijf. Mijn hart ging op zo’n moment te keer en mijn ademhaling werd dan oppervlakkig. Zaken die niet helpen als je vreest dat je hart er elk moment zonder waarschuwing mee kan stoppen.

Die momenten waren afschuwelijk en zenuwslopend en toch heb ik het maanden weggestopt onder het mom van: het valt wel mee, ik vind dit niet echt en geef er dus ook niet aan toe. Toch bleef de angst terugkomen. In sommige periodes vaker dan andere. Soms heel heftig en soms ‘best goed te doen’.

 

Goede gesprekken, mooi advies

Toen een vriendin me op een mooie zomeravond met van die mooie diepe gesprekken het laatste duwtje gaf om er wat aan te doen, heb ook ik een coach ingeschakeld. Ja … iedereen verdient een goede coach, ook een coach zelf. Misschien wel juist een coach! Tijdens mijn coachopleidingen heb ik verschillende NLP technieken geleerd om mensen te leren angsten los te laten. Echter dan moet ook ik natuurlijk die stap zetten om hulp in te roepen als het mezelf niet lukt.

 

2 uur investeren en nu oneindig veel beter slapen

En man oh man … dat had ik eerder moeten doen. Na twee sessies was ik er van af! Wat heerlijk niet meer die doodsangst te hoeven voelen, innerlijke rust te ervaren en s’avonds met plezier mijn bedje in te duiken. Een verademing! Ik ben enorm dankbaar dat ik dit achter me heb kunnen laten. En dat terwijl het me maar twee uur van mijn tijd heeft gekost terwijl ik misschien wel 100 uur met paniek heb wakker gelegen. Nogmaals, ik had veel eerder deze angst moeten overwinnen!”