fbpx

Coaches Inloggen

Het is, helaas, één van de snelst groeiende fenomenen van onze huidige tijdsgeest: burn-out en burn-outverschijnselen. Niet alleen komt burn-out veel vaker voor dan in het verleden: de mensen die eraan lijden zijn ook steeds jonger. Een burn-out coach kan je hierbij helpen.

Dit is burn-out

Burn-out is een ziektebeeld dat zich laat vertalen als totaal opgebrand zijn. Dit kan ontstaan vanwege een traumatische gebeurtenis waarmee je moeilijk kunt omgaan, maar in de regel komt het veel vaker voor vanwege langdurige stress. Dat maakt van burn-out een sluipschutter: vaak, als je langere tijd onder stress staat, herken je de symptomen hiervan niet langer, terwijl je een plotseling verschil van een ingrijpende gebeurtenis wel herkent.

Burn-out coach

Burn-out coach | Dit doet coaching op burn-outprevetie voor jou

Er zijn meerdere oorzaken die aangewezen kunnen worden als de reden van toenemende burn-outgevallen, maar waarschijnlijk gaat het om een combinatie van zaken. Het is bijvoorbeeld zo dat we vele malen meer informatieprikkels verwerken dan in het verleden. Dat komt onder andere doordat we via internet en onze smartphones de hele dag door informatie te verwerken krijgen: whatsapp, Facebook, Instagram, Youtube en andere social media trekken een grotere wissel op ons op dan wat we zouden willen.

 

Niet alleen krijgen onze hersens te veel prikkels te verwerken: tegelijkertijd verwerken we die prikkels vaak op zelfdestructieve manier. We spiegelen ons aan de perfecte onlineplaatjes: mede daarom worden de slachtoffers van burn-out ook steeds jonger. Op school moeten onze kinderen goed presteren: de cijfers moeten hoog zijn en daarna moet een goede studie worden gevolgd. Geweldige stages (het liefst in het buitenland) moeten worden gevolgd en daarnaast moeten de kids sporten, een muziekinstrument bespelen, het perfecte lijf en een volle bos glanzend haar bezitten. En als volwassene moeten we dit volhouden naast onze succesvolle carrière (het liefst meer dan 40 uur per week).

 

Tot overmaat van ramp is ons sociale leven ook een verplichting naar buiten geworden: twee keer per jaar naar een ver land afreizen, geweldige culturele dingen doen met het hele gezin, elk weekend met vrienden in de kroeg en vervolgens maandagochtend al append weer fris en fruitig de weg op… Je snapt waar het probleem ligt.

Als jij je laat coachen op burn-outpreventie, leer je op praktische wijze signalen herkennen en de verschijnselen tegen te gaan.

 

Is coaching op burn-outpreventie geschikt voor mij

Burn-out kan iedereen overkomen. Het is een misvatting dat sterke mensen geen burn-outverschijnselen kunnen krijgen: hoe sterker je bent, hoe meer prikkels je kunt verdragen. Het is dan juist vaak zo dat je ongemerkt vatbaar raakt voor burn-out. Coaching is dus ook voor jou geschikt.

 

Stressreductie is het antwoord: wil je burn-out voorkomen, dan zal je de stress moeten verlagen. Maar hoe doe je dat? Bewustwording is je eerste stap: hoe herken je stress? Hoe reageer je geestelijk en fysiek? Een burn-out coach helpt je om de antwoorden te vinden op die vragen, door je bewust te maken en je handige oefeningen mee te geven. Enkele voorbeelden zijn:

Privé

 • Leer herkennen waarmee je energie verliest;
 • Leer herkennen wat je energie oplevert;
 • Leer je omgeving mee te nemen in je behoeften en wensen;
 • Leer in je omgeving duidelijk je grenzen aan te geven;
 • Leer welke prikkels gereduceerd kunnen worden;
 • Leer handige oefeningen om je eigen rust te bewaren;
 • Leer stress te herkennen en verminderen.

Professioneel

 • Leer te herkennen waarmee je in je werk energie verliest;
 • Leer nee te zeggen wanneer dat nodig is;
 • Leer beter communiceren wat je behoeften zijn;
 • Leer om je werk thuis te laten.

Help jezelf: leef rustiger en vrijer met behulp van één van de fantastische coaches van de Coaching Club. Vind hier jouw coach!