Notice: Undefined index: expires_in in /var/www/vhosts/coaching-club.nl/httpdocs/wp-content/mu-plugins/CoachingClub/includes/classes/class-pnp-api.php on line 91
Claim jouw persoonlijk leiderschap - Coaching Club

Coaches Inloggen

title image

Krijg jij niet voor elkaar wat je je voorneemt? Claim jouw persoonlijk leiderschap!

Krijg jij niet voor elkaar wat je je voorneemt? Claim jouw persoonlijk leiderschap!

Heb jij dat ook wel eens? Je krijg niet voor elkaar wat je je voorneemt, je hebt geen plezier in de dingen die je doet, er ligt te veel op je bordje, je weet niet zo goed wie je bent en wat je wilt?

Vast wel, want dat hebben we allemaal bij tijd en wijle. Daar is helemaal niets mis mee en daar komt je zelf wel weer uit. Komt het echter met regelmaat terug dan is het wellicht een signaal om een verder te kijken naar wat jouw ‘klachten’ of onvrede je eigenlijk wil vertellen.

Coach Franca geeft je een klein inkijkje in haar coaching. Want hoe fijn is het om, samen met een coach stil te staan bij je eigen vragen. Hier aandacht aan te geven, stil te staan bij je eigen keuzes en hun consequenties en zo te werken aan jouw groei. Dat noemen ze ook wel werken persoonlijk leiderschap.

Franca: Onlangs kwam er iemand bij me die overspoeld werd met vragen, opdrachten en verwachtingen van anderen waar ze aan wilde voldoen.

‘Leer mij NEE zeggen’….was haar verzoek.

In plaats van ‘leren nee te zeggen’ stelde ik haar steeds weer twee bepaalde vragen.

  1. Heb je er invloed op? 
  2. Is het van jou en kun je het veranderen?  

 

Met een NEE als antwoord op beide vragen dan kun je het maar beter accepteren. Dan is acceptatie het thema in de coaching. Accepteren wil trouwens niet zeggen dat je het ermee eens bent met wat er buiten jou gebeurt. Je accepteert alleen dat je dat niet kunt veranderen.

Wat je wel kan veranderen is de manier waarop jij er mee omgaat. Hoe jij je voelt en hoe jij erop reageert.

Als coach heb je verschillende methodieken om hiermee aan de slag te gaan. 

  • Je kunt technieken leren om beter grenzen aan te geven
  • Je kunt gaan oefenen om er anders over na te denken waardoor je je anders voelt.

 

Zelf kies ik graag voor een oefening waarin je echt voelt wat er gebeurt, wat graag gezien en gehoord wil worden en wat er nodig is om zich beter te voelen.

 

PERSOONLIJK LEIDERSCHAPSOEFENING

Ik deed onderstaande oefening met mijn cliënt en wellicht kan jij er ook wat mee. Allereerst deden we voor een optimaal effect eerst een kleine mindfulness oefening zodat je uit het hoofd en in het lijf komt en je echt kan voelen.

 

Tijdens de ontspanning stel je je voor dat je op een mooi (eventueel denkbeeldig) plekje onder een grote boom zit, lekker zacht in het gras met uitzicht op een helder, rustig stromend beekje. Neem de tijd om dat je helemaal voor te stellen. De zon om je gezicht te voelen, de vogels te horen zingen en alles wat je daar ziet in je op te nemen.

 

Zet vervolgens alle gedachten, klussen, verwachtingen van anderen en van jezelf, een voor een op voor je liggende boomblaadjes en laat deze blaadjes stuk voor stuk met de rivier mee stromen terwijl je ze nakijkt en ervaart hoe het is als ze allemaal loslaat.

 

Ervaar de rust en de stilte die ontstaat.

persoonlijk leiderschap

Download hier de PDF en schrijf alles wat in je opkomt n.a.v. de vragen in de PDF voor jezelf op.

 

Dit zal je inzicht geven en een ander licht schijnen op de dingen waar je tegen aan loopt.

 

Want de context van een situatie kan je niet altijd veranderen maar hoe je er mee omgaat wel. Wellicht zeg je nog steeds NEE maar dat doe dat je uit verbinding, vanuit je eigen waarde en vanuit bredere kijk op je taak.

 

En als je een coach zoekt, kan je mij, Franca via deze link contacten!

Over Franca van Montfoort

Als geboren Limburgse, maar van niet-Limburgse ouders, heb ik het verbinden tussen verschillen, met de paplepel meegekregen. Of het nu gaat om ‘Limburgs’ of ‘Hollands’, spiritualiteit of zakelijkheid, sociaal bewogen of zakelijkheid: ik beweeg me hier van jongs af aan tussen. Mijn opleiding tot maatschappelijk werker en het werken in de jeugdzorg heeft me gevormd. In de daarna volgende managementbanen heb ik mijn systemische kijk op mensen, gezinnen en organisaties én mijn geloof in de kracht van de mens zelf, verder uitgewerkt. 

Als leiderschapscoach verbind ik mijn twee ‘werelden’. Die van coach én die van manager.  Ik weet wat er speelt op de werkvloer, ik ken het spanningsveld van het (middle)-management en ook de complexe vraagstukken aan de top. Ik heb geregeld zelf mogen ervaren hoe belangrijk het is om te investeren in je eigen persoonlijke groei, je eigen leiderschap, om in de veranderende wereld mee te bewegen.

Inmiddels ben ik een ervaren coach met een sociale & coaching achtergrond én een behoorlijke managementervaring. Tevens opgeleid als systeem- opsteller maar ook thuis in de meer gedragswetenschappelijke (ACT) hoek. Methodieken en technieken die in mijn gevulde rugzak zitten en ik jullie graag aanreik. 

Een coaching is voor mij geslaagd als jij als persoon, of jullie als team, weer in beweging zijn. Weer in staat zijn zelf, met de opgedane inzichten, verder te bewegen op je eigen pad. Want uiteindelijk moet je het zelf doen.

 

Meer weten over deze coach van de Coaching Club? Klik hier

Lees hier meer blogs van coaches aangesloten bij de Coaching Club ….

Coaching Club trainingen persoonlijke ontwikkeling
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.