fbpx

Coaches Inloggen

title image

Gun jezelf een herstelcoach

Gun jezelf een herstelcoach

Door Carine Wiggemansen, herstelcoach bij Completely You

Op een dag als vandaag gaan we slapen met in onze gedachten het Corona virus wat zo ons leven beheerst. Als we er s ’nachts even los van zijn en dromen van de lente die in aantocht is, worden we wakker en dan is het er weer. Het lijkt net oorlog waar slachtoffers vallen, alleen nu is de vijand onzichtbaar.

 

We krijgen er geen vat op en houden afstand van mensen die ons dierbaar zijn zoals familie, vrienden en ons sociale netwerk. We weten niet meer hoe verder te moeten door verlies van een dierbare. Hebben plotseling geen werk meer en dus geen inkomen met een onzekere toekomst.

 

Het is een moeilijke en onzekere tijd. Mensen die beseffen niet meer samen verder te kunnen in hun relatie. Maar ook mensen die nog maar net op eigen benen staan na een behandeling in bijvoorbeeld een verslavingskliniek en dringend gecoacht willen worden om niet terug te vallen.

Gun jezelf een coach om door deze moeilijke periode door te komen.

 

 

UIEN PELLEN

Coachen kan je vergelijken met de schillen van een ui. Probeer het maar eens te visualiseren. Je pakt de ui in je ene hand en de schiller in de andere. Nog voordat je begonnen bent beginnen je ogen al te tranen en is er weerstand die teweeg wordt gebracht door de ui. Ergens heb je eens gelezen dat een slok water in je mond tijdens het schillen helpt. Oké dat probleem is al opgelost. Vervolgens pel je eerst de buitenste schil er af en daarmee komt de ui in beeld. Die verkleurde oude schil gooi je weg want daar heb je niets meer aan. Voorzichtig begin je van de buitenkant naar binnen te schillen en bewaar je de buitenste laag als decoratie van je gerecht.

 

De ui is glad en niet gewillig , dreigt een paar keer uit je handen te rollen terwijl je hem opvangt. Je houdt hem goed vast terwijl de geur van de ui kriebelt in je neus. Je moet er bijna van niezen maar je kunt weer verder. Voorzichtig pel je laagje voor laagje verder en de ui wordt gewilliger. Nu naar de volgende laag en terwijl je deze zorgvuldig af pelt valt de binnen schil er vanzelf af, als een bloem die zich opent.  Dan komt pit glanzend te voor schijn. Alle lagen die hem in zijn uniekheid verborgen hielden zijn weg.

 

 

Innerlijke rust, meer houden van jezelf en in balans

Mensen hebben vaak een hele dikke schil om zich heen wat een veilig gevoel geeft. Niemand kan immers zien waar je kwetsbaarheid zit. Let maar eens op als iemand aan je vraagt : “hoe het met je?” wat je automatisch hierop antwoord. En jij niet alleen , maar ik ook en de meeste mensen om ons heen zullen zeggen; “ja, goed hoor.” Als dat zo is; houden zo! Maar als het niet zo is, wie houd je dan eigenlijk voor de gek?

 

Lieve mensen, we zijn op ons zelf teruggeworpen en in deze spannende tijd is alle afleiding van ons sociale leven op een laag pitje gekomen. Het kan rust met zich mee brengen om thuis nu eindelijk eens de dingen te gaan doen die al zo lang zijn blijven liggen. Maar als er binnen in jou geen rust is,  maar iets wat steeds meer naar boven komt en je er niet meer van kan weg lopen, dan kom je jezelf tegen. Je krijgt er last van of het gaat zelfs je leven beheersen. Je partner of vrienden begrijpen je niet meer en je draait voordat je het weet met een negatieve gevoel in een vicieuze cirkel. Ontkennen heeft geen zin, want er valt niets meer te ontkennen. Herken je dit? Hoe belangrijk vind je innerlijke rust, meer houden van jezelf en in balans zijn?

 

Jouw comfortzone is veilig en vertrouwd maar daar zit niet je groei. Het kost moed en wilskracht om de beslissing te nemen hieruit te komen.  

Coaching-ex-verslaafden

 

Coaching voor ex-verslaafden

Bij verslaafde mensen is herstelcoaching – coaching ex-verslaafden – met andere woorden coaching gericht ex-verslaafden belangrijk. Deze mensen zijn de fase van ontkenning al gepasseerd, de fase van erkenning ook en toch blijft men zichzelf vaak onderdompelen om maar niet te hoeven voelen hoe het echt gaat.

 

Herstellen van je verslaving kost tijd en is een éénzame weg. Altijd maar zeker nu alle fysieke bijeenkomsten en gesprekken om niet terug te vallen, niet door gaan. Een verslaving is een ziekte waar je nooit van geneest maar waar je wel in je eigen kracht kan gaan staan om het de rug toe te keren en er mee leren omgaan.  Al dan niet met coaching van een herstelcoach.

Tony Robbins zei ooit: The Past Does Not Equal the Future Unless You Live There.” You are not your behavior. You are not your past.

 

 

Carine Wiggemansen – herstelcoach / voor ex-verslaafden

Completely You Coaching

Je hoeft het niet alleen te doen. Samen gaan we op weg tijdens dit traject  en zal je zien dat je de juiste keus hebt gemaakt om  een coach in te schakelen en coaching ex-verslaafden hulp in te roepen. Tot dat jij zo ver bent om de regie over je eigen leven weer op te pakken en je jouw focus hebt gevonden om de toekomst als blij en compleet mens tegemoet te treden. Je verdient het na al je inspanning die je tot dus ver al geleverd hebt.

Coachen wordt vergoed door de zorgverzekering als het gaat om herstel na verslaving. Wil je een vrijblijvend gesprek stuur een mail naar carine@completely-you.nl . Carine coacht in deze tijd van Corona online.

 

Meer weten over de herstelcoaches aangesloten bij de Coaching Club, lees hier verder.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.