fbpx

Coaches Inloggen

title image

Doe waar je goed in bent!

Doe waar je goed in bent!

Door Peter-Paul – NLP coach en trainer, Laren | TrotS Zijn

Leer de vaardigheden om nieuwe technologieën voor jou te laten werken en focus op de zaken die ons mens maken en ons onderscheiden van computers. Doe waar je goed in bent! Ontdek jouw talent en vind jouw Dharma. Dit brengt je geluk, voldoening en jou bij jouw ultieme doel, jouw missie.

Wij hebben als mensheid vergelijkbare situaties gekend als de CORONA-crisis waar wij nu inzitten ….van pandemieën, natuurrampen, oorlogen, revoluties en velen financiële-, economische-crises. Dit had vaak een reset, een herstart van het maatschappelijk leven tot gevolg en lange periodes van voorspoed, vernieuwing en innovatie….What doesn’t kill you, makes you stronger!

Is de rek er al niet een tijdje uit?

Waren wij niet al tot de conclusie gekomen dat het economische model van oneindige groei onhoudbaar is? De Centrale Banken zijn al sinds 2008 bezig miljarden in de economie aan het pompen en houden de rentes laag zonder dat er hyperinflatie is opgetreden, is dat niet vreemd? Waren de huizen al niet onbetaalbaar geworden voor de jonge generaties? Waren wij al niet gedwongen maatregelen te nemen ter bevordering van het klimaat en milieu? Zijn er niet allang veel goedkopere en niet vervuilende energiebronnen aanwezig, hetzij als patent of al wel ontwikkeld die de fossiele brandstoffen kunnen vervangen? Is er niet al techniek voor handen die veel en dan ook veel meer toepassingen kent dan de meeste mensen kunnen bevroeden, zoals Artificial Intelligence en Quantum computing, die weliswaar veel banen zouden doen verdwijnen, maar andere en betere ervoor in de plaats brengen. Zijn veel mensen niet al tot de conclusie gekomen dat we te hard werken, te veel consumeren en in een existentiële crisis verkeren omdat dit ons niet gelukkig maakt?

Laat computers doen waar zij beter in zijn!

Als mens gaan wij ook niet de concurrentie aan met paarden over wie het snelst is. Als mens moeten wij ons de vaardigheid aanleren het paard te berijden en zo haar snelheid te verkrijgen. Hetzelfde geldt voor de nieuwe technologieën. Leer de vaardigheden om nieuwe technologieën voor jou te laten werken en focus op de zaken die ons mens maken en ons onderscheiden van computers.

Wij hebben het vermogen te denken en zelfs over ons denken te denken. Wij ervaren emoties als geluk en wanhoop, liefde en haat en alles daar tussenin…wij kunnen voelen. Dit is ons onderscheidend vermogen, dit maakt ons mens.

Doe waar je goed in bent!

Jouw ultieme doel, jouw missie.

Onder andere Boeddhisten en Hindoes geloven in Dharma. Zoals Deepak Chopra dit mooi uitlegt in zijn boek: De zeven spirituele wetten van succes, is Dharma (o.a.) het gegeven dat elk mens over één of meerdere talenten beschikt in combinatie met voor ieder persoon zeer specifieke omgevingsfactoren, culturele aspecten, tijdsgeest en andere zaken die deze talenten tot een uniek talent maakt. De kunst is om hierachter te komen. Het ontdekken van jouw talent en het vinden van jouw Dharma brengt geluk, voldoening en brengt jou bij jouw ultieme doel, jouw missie.

Vraag jij je dit ook af wat jouw ultieme doel, jouw missie is en vind jij het nog niet makkelijk om hier voor jezelf een antwoord op te vinden? Zou jij dit ook verder willen ontdekken?

Wel eens een coach overwogen?

Peter-Paul – NLP coach en trainer, Laren | TrotS Zijn

vind een coach - Coaching Club
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.