fbpx

Coaches Inloggen

title image

Geluk zit van binnen door Sylvia de Vries

Geluk zit van binnen door Sylvia de Vries

Gelukkig zijn ...

Gelukkig zijn: dat willen we eigenlijk toch allemaal? Ik heb zelf in ieder geval nog nooit iemand ontmoet die het niet wil. Je zou kunnen stellen dat gelukkig zijn een soort basisbehoefte is, een behoefte die we allemaal met elkaar delen.

Er zijn natuurlijk nuances. Hoe geluk eruitziet is bijvoorbeeld voor iedereen anders. Het geluk willen is echter universeel.

 

In feite zijn de meesten van ons een leven lang bezig met het najagen van geluk. De grap, of eigenlijk de tragedie, zit ‘m erin dat we het vaak zoeken op een plek waar we het echt nooit zullen vinden. Namelijk… buiten onszelf.

Gelukkig zijn - coaching

Als… dan zal ik gelukkig zijn

Mensen geven kapitalen uit aan de dingen waarvan ze denken dat ze er gelukkig van worden. De meesten van ons geloven serieus dat we gelukkig zijn als we eenmaal die nieuwe telefoon/laptop/auto/reis/woning/jurk nu maar hebben.

De meesten van ons denken echt dat we gelukkiger zouden zijn als we alleen maar iets rijker/slanker/jonger/knapper/intelligenter of wat dan ook waren.

En wat nu als we dat felbegeerde ‘iets’ eindelijk hebben? Dan komen we er meestal snel genoeg achter dat het eigenlijk niets verandert. Ja, het is eventjes leuk. Maar het gevoel van binnen verandert er niet door. Niet blijvend tenminste.

 

Geluk zonder reden

Want geluk heeft niets te maken met uiterlijke omstandigheden. Dat zit vanbinnen. En gelukkig maar! Want in de wereld om ons heen gebeurt van alles waar we zelf geen enkele invloed op hebben. Maar waar we wel -altijd- invloed op hebben, is hoe we op die omstandigheden reageren. Hoe we ermee omgaan. En hoe we ons erbij voelen. 

Je kunt dus leren om je vaker gelukkig te voelen. Ongeacht de omstandigheden. Want geluk is echt een ‘inside job’.

 

 

Onbewuste processen

En dat is wat je in coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling kunt leren. Hoe je jouw ‘inside job’ zo leuk en effectief mogelijk maakt. Je leert alles over je gedachten, overtuigingen en emoties. Die je vaak al heel jong hebt aangeleerd, waardoor ze diep zitten weggestopt in je onbewuste. Daardoor lijkt het lastig om ze te veranderen, maar… Met de juiste hulp is dat makkelijker dan je denkt. En het mooie is: hoe beter je er in wordt, des te leuker en gemakkelijker je leven wordt.

En daar doen we het voor.

 

 

Probeer dit eens

Wil je hier direct mee aan de slag? Let dan de komende dagen eens op, wat jij allemaal denkt op een dag. Kijk eens of je bepaalde patronen kunt herkennen, en schrijf deze voor jezelf op. Zo zet je meteen een mooie eerste stap in grip krijgen op je binnenwereld. Want bewustwording is altijd de eerste stap naar verandering!

 

Heel veel succes en plezier!

Liefs Sylvia de Vries, Matria

Coach Sylvia - Matria - Coaching Club

Lees hier meer over coach en trainer Sylvia de Vries.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.