Notice: Undefined index: expires_in in /var/www/vhosts/coaching-club.nl/httpdocs/wp-content/mu-plugins/CoachingClub/includes/classes/class-pnp-api.php on line 91
Goede voornemens - Coaching Club

Coaches Inloggen

title image

Goede voornemens

Goede voornemens

Het jaar is om: 2019 ligt voorgoed achter je en je bent, samen met de rest van de mensheid, 2020 ingesprongen. Dat betekent dat het weer tijd is voor een jaarlijks terugkerend fenomeen: goede voornemens. Ben jij iemand die graag je doelen wil bereiken en ambities heeft voor het nieuwe jaar, het zij op persoonlijk of op zakelijk vlak? Dan is deze blog bestemd voor jou.

 

 

 

Van goede voornemens naar realiteit

 

‘Goede voornemens’ is eigenlijk een ontzettend containerbegrip. De één wil stoppen met roken, de ander wil afvallen, weer iemand anders wil beter voor zichzelf leren opkomen en dan is er nog een groep die eindelijk zelfstandig ondernemer wil worden.  De meesten van deze groepen worstelen met hetzelfde probleem: hoe doe je dat dan?

 

 

Een ogenschijnlijk simpele taak lijkt onmogelijke vormen aan te nemen wanneer er geen vastomlijnd plan is. Je kent je doelen, maar nog niet de concrete stappen om deze te behalen. Stel je voor dat je wilt ondernemen: je kent je product of dienst door en door, maar hoe kom je aan klanten? Hoe zet je in op marketing? Social media is cruciaal, maar je hebt geen enkel idee hoe je jouw kanalen moet inrichten en eerlijk
gezegd: het boeit je ook helemaal niet. Dus laat je je goede voornemen rond half januari maar weer los: te veel, te moeilijk, te langzaam.

Goede voornemens

 

 

With a little help from my friend

 

Joe Cocker zei het al: you get by with a little help from your friends. Of, in dit geval, misschien met behulp van een gespecialiseerde coach. Een business coach of een personal coach kan je helpen om jouw doelen te bereiken. In de eerste instantie door jou inzicht te leveren:
waar zit precies de blokkade? Wat kun je veranderen waardoor het deze keer wél lukt?

 

 

Denk je eens in dat je wilt stoppen met roken, of minder slecht wilt gaan eten. Op zich een mooie ambitie, maar waarom vertoon je in de eerste instantie het gedrag dat je wilt veranderen? Vaak heb je niet door waarom je eigenlijk rookt of teveel eet. Het kan zijn vanuit verveling, vanuit een gevoel van ongenoegen, vanuit een gevoel van stress en ga zo maar door. Gedragsverandering zit hem dan niet in het
plotseling stoppen, maar juist in het aanpakken van de onderliggende redenen.

 

 

Hypnose kan een mooie manier zijn om ongewenst gedrag los te laten. Je hebt jezelf geprogrammeerd om te
geloven dat veel eten je stress vermindert. Op de korte termijn heb je eten nodig om je beter te voelen. Op de lange termijn voel je je alleen maar slechter: je hebt het weer gedaan. Door inzichtelijk te krijgen waarom je denkt dat stress wordt verminderd door eten, kun je ook andere gedachten programmeren en deze overtuiging loslaten. Je eetpatroon verandert dan als vanzelf mee.

 

Past hypnose niet bij jou?


Dan zijn er nog tal van andere manieren. En voor elke manier staat er een coach klaar om jou te helpen.

Stop met voornemen: start met het ondernemen van actie. Je hoeft maar één eerste stap te zetten: schakel de
hulp in van een goede coach.

 

 

Vind hier een goede coach!

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.