fbpx

Coaches Inloggen

title image

Mijn thin place 🙏

Mijn thin place 🙏

“Thin places” – misschien heb je er al eens van gehoord. Voor mij was het tot vorige week compleet nieuw. Mijn schoonzusje attendeerde me er op toen ik er over vertelde. Thin places zijn plekken waar de grens tussen onze wereld en de spirituele wereld kleiner is dan waar dan ook. Of beter gezegd: waar je de grens tussen die twee nauwelijks nog ervaart. Ik heb de mijne gevonden! Hier in Spanje op een heel speciaal plekje bovenop een berg bij een mooi wit kerkje. De wereld lijkt er stil te staan. Alles lijkt helderder. Het voelt zo als thuis dat als ik er eenmaal ben – het is een hele klim – ik er eigenlijk niet meer weg wil!

 

Dit artikel beschrijft wat thin places zijn. Hoe je ze herkent. En waarom je ernaartoe zou gaan? Lees er hieronder alles over.

 

Wat zijn thin places precies?

De term ‘thin place’ is ooit bedacht door Keltische Christenen. Zij doelden met die term niet op specifieke plekken, maar meestal op momenten waarop de grens tussen deze wereld en de “eeuwige wereld” leek te vervagen. Ze kregen op die momenten of op bepaalde plekken te zien wie er eerder op die plaatsen was geweest, zelfs als die personen al lange tijd dood waren. Een bijzondere ervaring!

 

Tegenwoordig wordt met ‘thin places’ iets anders bedoeld. Wat zijn thin places dan nu? Het zijn locaties waar iemand nog maar nauwelijks een grens ervaart tussen deze wereld en een groter iets. Dat laatste kan iedereen weer anders ervaren: als een hemel, als iets goddelijks, of als heel iets anders. Dat is net afhankelijk van waar jij in gelooft. In ieder geval voel je je op deze plekken verbonden met iets groters dan jijzelf.

 

Thin places vs. thin moments

Thin places zijn trouwens niet hetzelfde als thin moments. Dat zijn momenten waarop je een mysterieuze kracht ervaart op een specifiek moment in je leven. Bijvoorbeeld tijdens een bevalling of tijdens een bijna-doodervaring. Een thin place is wat anders. Het is niet een ervaring op een bepaald moment, maar echt een plek waar jij dit gevoel ervaart. En waar vaak eerder ook anderen dat gevoel hebben ervaren.

 

Wat ervaar je op een thin place?

Deze plekken kun je niet met je zintuigen ervaren. In plaats daarvan voel je aan je energie dat je op een bijzondere plek bent. Het is lastig te omschrijven wat een thin place precies met je doet. Sowieso moet je ervoor openstaan om te ervaren wat zo’n plek in je teweegbrengt. Mede daardoor ervaart iedereen thin places anders. Of misschien ervaar je ze zelfs helemaal niet. Het is dan ook niet zo dat op één specifieke locatie altijd iets met je energie gebeurt. Wel kan een bijzonder gevoel je plotseling overvallen als je op zo’n plek bent.

 

Mensen die naar thin places zijn geweest, spreken vaak van een mysterieuze kracht die je alleen daar kunt voelen. Soms voelen mensen zich op deze plekken veilig en comfortabel, maar er zijn ook mensen die het juist confronterend en lastig vinden om op zo’n plek te zijn. In het algemeen spreken veel mensen over een gevoel van contact maken met iets groters dan zijzelf. Of dat nu een hemel, een god of iets anders is.

 

Waar vind je thin places?

Naast antwoord op de vraag ‘Wat zijn thin places?’ ben je vast ook benieuwd waar je die plekken dan vindt. Vaak zijn ze aangewezen door mensen die eerder op deze plekken een speciaal gevoel hebben ervaren. Zij ervoeren daar even geen tijd en ruimte meer. Het leek wel alsof alles stilstond.

 

Er zijn ook plekken die al eeuwenlang bekend staan als thin places. Het bekendste voorbeeld daarvan is waarschijnlijk het pelgrimsoord Santiago de Compostela in Spanje. Maar het kan ook goed zijn dat je je eigen thin places hebt: plekken die alleen in jou een speciaal gevoel aanwakkeren en waarop jij persoonlijk de grens tussen onze wereld en een grotere spirituele wereld niet meer ervaart.

 

Thin places schijnen overal ter wereld te zijn. Misschien zelfs bij jou in de buurt. Maar vooral in Ierland en Groot-Brittannië zijn veel plekken tot thin places uitgeroepen. De plekken daar zijn volgens verhalen extra sterk. Zelfs als je niet spiritueel bent aangelegd, zou je hier volgens verhalen iets kunnen ervaren.

 

Waarom afreizen naar thin places?

Mensen die naar thin places afreizen, doen dat vaak om meer in contact te komen met hun onderbewuste. Dat kan zijn om religieuze redenen, maar ook om persoonlijke redenen. Sommige mensen willen hun eigen spiritualiteit ontdekken of willen ervaren wat er nog meer is dan wat zij dagelijks ervaren op aarde. Een bezoekje aan zo’n plek kan een heel bijzondere ervaring zijn die veel in je teweegbrengt. Er zijn zelfs mensen die spreken van een spirituele ontwaking, waardoor ze voortaan anders naar zichzelf en naar de wereld om hen heen kijken.

 

Jouw spiritueel bewustzijn vergroten?

Wil jij ook jouw spirituele kant meer ontdekken? En daarmee leren vertrouwen op je eigen gevoel en intuïtie? Of wil je werken aan je bewustzijn zodat je meer in contact bent met een groter iets in plaats van je te laten leiden door de dagelijkse gang van zaken? Een spiritueel coach kan je hierbij helpen.

 

Bekijk het aanbod aan spirituele coaches op Coaching Club. Ook voor jou zit er vast een passende coach tussen.  

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.