Notice: Undefined index: expires_in in /var/www/vhosts/coaching-club.nl/httpdocs/wp-content/mu-plugins/CoachingClub/includes/classes/class-pnp-api.php on line 91
Power Up | Burn-out en stressreductie - Coaching Club

Coaches Inloggen

title image

Power Up | Burn-out en stressreductie

Power Up | Burn-out en stressreductie

Anno 2020 zijn stressverschijnselen en burn-out een steeds vaker voorkomend ziektebeeld in de Westerse wereld. Dit heeft te maken met vaak veel meer zaken dan wat je in de eerste instantie zou vermoeden.

 

Hoge verwachtingen

Er wordt veel van ons verwacht: als we tussen de 16 en de 18 zijn moeten we beslissen wat we willen doen met de rest van ons leven, terwijl de meeste mensen dit nog helemaal niet weten. Nederlandse studies staan hoog aangeschreven en met een reden: ze zijn inhoudelijk erg sterk en, daarmee, ook vrij zwaar. Daar komt bij dat je al tijdens je studie naar alle waarschijnlijkheid al een bijbaan had om inkomen te genereren.

 

Als je klaar bent met je studie, ga je vol goede moed aan het werk. De arbeidsmarkt is niet altijd even optimaal, dus het kan soms als een beproeving voelen om aan de slag te komen. Wanneer je dan eindelijk een baan in jouw veld hebt gevonden, loop je aan tegen studieschulden die afbetaald moeten worden, terwijl je in de tussentijd een huis moet bekostigen, die in de huidige tijd ook meer en meer onbetaalbaar worden.

 

Naast alle bovenstaande zaken, heb je ook nog je persoonlijke relaties om hoog te houden. Je vrienden, je vader en moeder, broers, zussen en andere familie en een partner (of juist het ontbreken daarvan) zijn allemaal belangrijke elementen in je leven die tijd vergen. En wat dacht je van social media? Je wilt op de hoogte blijven, maar met de komst van social media en andere digitale communicatiemiddelen hebben we als mens veel en veel meer het aantal prikkels te verduren gekregen dat onze hersens kunnen verwerken. Kortom: het leven vergt veel van je.

Voordelen burn-out coaching

Wat levert coaching op? Afhankelijk van je situatie kun je hieraan denken:

  • Inzicht in je stressoren;
  • Weten wat je energie kost en wat je energie geeft;
  • Leren hoe je jouw talenten en vaardigheden optimaal kunt benutten;
  • Hoe je de juiste prioriteiten kunt stellen;
  • Vertrouwen krijgen om nieuwe stappen te zetten.
burn-out coaches

Burn-out

Er is goed nieuws. Het is namelijk niet eens de drukte, maar de manier waarop we daarmee omgaan die maken dat we overprikkeld raken en in een burn-out terecht kunnen komen. Je kunt in praktische zin oefeningen krijgen die je helpen om minder druk te ervaren, maar je kunt ook leren om de druk niet van invloed te laten zijn op je gemoedstoestand. Gun jezelf een coach die je kan helpen met je burn-outverschijnselen, of, nog beter: die je kan helpen om deze in zijn geheel te voorkomen.

Vind jouw coach

Vind jouw coach die je kan helpen bij burn-out verschijnselen

Vind jouw coach
vind een coach - Coaching Club

Lees hier meer over stress en burn-out verschijnselen

Vind jouw coach die je kan helpen bij burn-out verschijnselen