Coaches Inloggen

title image

Doelen behalen

doelen behalen

 

Doelen en dromen worden vaak met elkaar verward, maar er is een groot verschil. Een droom is iets waarvan je hoopt dat het uitkomt, een gift als het ware. Een doel is iets waarvoor je hard werkt om het te bereiken. Het goede nieuws: de meeste dromen kun je omzetten in doelen. En je kunt je doelen behalen.

Dit is hoe je een doel behaalt

 

Dus je hebt die droom. Dat ene ding waarvan je al jaren stiekem wenst dat het uit zou komen. Wat let je om van die droom een doel te maken? En om je doelen vervolgens te behalen?

 

Bewustwording is de eerste stap. Natuurlijk, sommige dromen lijken onrealistisch. Je zult in dit leven niet leren vliegen als een vogel. Tóch zijn er ooit mensen geweest die hebben gedroomd van vliegen. En die deze droom tot een doel hebben gemaakt. Hebben ze dit doel bereikt? Jazeker. Waarom denk je dat vliegtuigen inmiddels bestaan?

 

De tweede stap in het behalen van je doelen (stap 1 is dus formuleren), is het inzichtelijk maken. Je maakt je doelen specifiek, realistisch, meetbaar, acceptabel en tijdsgebonden. Daardoor heb je een veel beter beeld van welke stap je wanneer moet zetten.

PERSOONLIJKE coaching als je je doelen wilt behalen

 

Stap 1 en stap 2 heb je zojuist gelezen. Je begint met de realisatie dat je droom een doel kan worden. Vervolgens maak je dat doel heel concreet. Nu begint de echte uitdaging: je start de wandeltocht op jouw pad om je doelen te behalen. En juist daarbij kun je heel goed worden gecoacht.

 

Topsport

Denk eens aan een topsporter. Een topsporter stelt zichzelf voortdurend doelen: hij wil een snellere tijd neerzetten, een wedstrijd winnen, een tegenstander overwinnen en ga zo maar door. Maar om die prestaties te kunnen neerzetten, zijn ook andere doelen nodig. Denk dan aan bijvoorbeeld de vorm van wat een topsporter uitvoert, of de rust die hij neemt om te genezen.

 

Om zijn doelen te behalen, moet de topsporter alles overzien. Dit is onmogelijk. Daarom schakelt de topsporter een coach in. De coach ziet hoe de sporter elke beweging uitvoert, hoe uitgerust hij is, hoe hij eruitziet wanneer hij bepaalde dingen doet en wat zijn motivatie is. Stuk voor stuk zaken die de sporter -letterlijk- niet kan zien bij zichzelf. Iemand moet dat teruggeven.

Dit doet een coach ook voor jou. Een coach ziet je vorm. Een coach ziet wat je doet en kan je bijsturen op de fronten die voor jou onzichtbaar zijn. Dit is niet alleen handig: dit is noodzakelijk.

Is coaching op doelen behalen geschikt voor mij

 

Ja. 

Volmondig ja. Iedereen heeft bepaalde leefgebieden die hij of zij graag beter wil zien. 

 

 

Dat is de hele reden waarom we doelen stellen. Als jij jezelf een coach gunt, behaal jij je doelen sneller en effectiever. 

 

 

 

 

Enkele voorbeelden van de manier waarop een coach je helpt zijn:

Professioneel
  • Leer welke kant je nu echt op wilt;
  • Ontdek welke stappen je moet zetten om daar te komen;
  • Leer wat een realistisch tijdspad is om er te komen;
  • Oefen om je leven alvast in te richten op je eindbestemming.
Privé
  • Ontdek wat je passie is;
  • Leer hoe jij deze passie kunt omzetten in een doel;
  • Leer wat je moet doen om je doel te behalen;
  • Oefen je tijd optimaal in te delen om je doelen te behalen;
  • Leer zelf bijsturen bij onverwachte ervaringen;

Help jezelf: bereik makkelijker je doelen en ontwikkel je op de door jou gewenste manier met behulp van één van de fantastische coaches van de Coaching Club.

vind een coach - Coaching Club