Coaches Inloggen

title image

Innerlijke rust, tevreden zijn en geluk

Haastig gespoed is zelden goed…

Druk druk druk. Een antwoord dat je veelal krijgt op de vraag ‘hoe gaat het met je’?

Alsof het een gegeven is, dat het leven nou eenmaal druk, druk, druk is. Misschien bevalt die drukte je eigenlijk wel. Wellicht ben je er trots op en zit je lekker in je vel. Hoewel de kans ook bestaat dat je graag wat meer innerlijke rust zou willen. Wat meer in het nu zou willen zijn en zou genieten van wat er is.

Mijn leven als hogesnelheidslijn

COACH NICOLINE OVER INNERLIJKE RUST

 

Er was een tijd dat ik ook altijd druk, druk, druk was … het leek wel een continue hogesnelheidslijn, mijn leven. Overdag vloog ik van de ene meeting in de andere. Iemand een burn-out? Ik pakte de werkzaamheden wel even – soms rustig een paar maanden – over. Moest kunnen, toch? Maar waarom eigenlijk? En voor wie?

 

De avonden waren ook vaak vol gepland. Ik combineerde rustig een vroege borrel met de ene vriendin met een verjaardag van een ander een paar uur later … Kon het niet maken om niet even langs te gaan, toch? Het weekend was ook druk met dingen als kapper, boodschappen en de nodige verplichte en niet-verplichte sociale aangelegenheden.

 

Alles was leuk en gezellig en kon er nog wel even bij. Nee zeggen als iemand mij nodig had, deed ik niet.

 

Ik was echter vaak niet echt aanwezig ergens, was altijd bezig mijn ding af te handelen op het moment zelf en mijn volgende stap. Alsof het leven bestond uit vinkjes zetten en door ….

 

Structuur junkie

Ik las het ene efficiëntie boek na het andere en werd een kei in plannen, taken afvinken en overzicht bewaken. Mijn agenda plannen werd mijn hobby ;).

 

En dat heb ik heel wat jaren volgehouden. Was er ergens ook best wel trots op dat ik zoveel ballen hoog kon houden. Zoveel kon bereiken in zo weinig tijd. Totdat er een moment kwam dat ik daar geen voldoening meer uit haalde en me realiseerde dat ik misschien wel veel deed maar daar te weinig genoot van al het moois dat er is en dat ik deed.

 

Wat dat precieze moment was, weet ik eigenlijk niet eens meer precies. Het is denk ik een opeenstapeling van momenten en signalen geweest gecombineerd met mijn eerste NLP opleiding. Tijdens deze opleiding leerde ik naar binnen te keren en bij mezelf na te gaan wat ik deed en waarom ik dat deed en of ik daar gelukkig van werd. Ik leerde niet alleen dat in te zien maar de coaches leerde me ook gelijk hoe ik met hulp van NLP technieken bepaalde zaken eenvoudig kon veranderen. Wat een verademing. Ik kwam thuis bij mezelf.

 

 

 

 

Wat levert innerlijke rust je op?

 

Stress is sowieso niet goed. Dat wordt inmiddels door vele onderzoeken onderbouwd. Maar los van dat innerlijke rust betekent dat je minder stress ervaart, komen er nog veel meer andere voordelen bij zoals:

 

  • Gelukkig zijn;
  • Tevredenheid;
  • Waardering voor wat er is;
  • Aanwezig in het nu.
 

Kortom echt leven! Thuiskomen!

Enjoy, there’s no place like home!

Innerlijke rust

 

Innerlijke rust hoe doe je dat?

Wat zou het fijn zijn als je dat ergens kan bestellen of de schakelaar van stress naar innerlijke rust kan omzetten. Of een magic pil …. Hoewel dit gemakkelijk lijkt, is de werkelijke oplossing ook niet moeilijk. Echter kost het wel wat tijd en geduld en compassie richting jezelf. Wat ik doe is een combinatie van meditatie, ademhalingsoefeningen en yoga. In willekeurige volgorde en afhankelijk van hoe mijn pet staat.

 

Maak het ook niet te groot … begin gewoon met een paar minuten per dag je ademhaling te volgen. Of een paar minuten voor je uit te staren als vorm van meditatie. Een paar minuten heeft iedereen, toch? En als je ze niet hebt, combineer je het met een toiletbezoek;). Als je een dag of 10 een paar minuten tijd hieraan besteedt, zal je al een klein verschil opmerken dat je hopelijk motiveert om het aantal minuten wat op te schroeven. En dan beetje voor beetje laat je de stress en de drukte los, land je in het hier en nu en kom je thuis in jezelf.

 

Enjoy, there’s no place like home!

 

Vind een coach die bij jou past

Rust van dieren

Wat wij van dieren kunnen leren

Door Arthur van MinderopSinds 18 maanden hebben wij een hele lieve hond, Loe heet ze. Wij werken veel vanuit huis en dan ligt Loe lekker in haar mand te slapen. En wat kan ze slapen, heerlijk. Ik ben gelijk ontspannen als ik naar haar kijk.

Lees verder »
Rustmomenten inbouwen

Rust inbouwen … Hoe doe je dat?

Door Ineke Hoogland | EmotieCoach en Transformatiecoach In wat voor een tijd zijn we beland! Ik hoorde vanmorgen van mijn zus dat haar dochtertje van 8 van school gehaald moest worden: 6 kinderen op school met corona en de juf van haar dochter ook. Tot

Lees verder »