fbpx

Coaches Inloggen

title image

Relatiecrisis

Je bent verliefd, je gaat samenwonen en voor je het weet: huisje, boompje, beestje. Misschien zelfs een bruiloft en kinderen …. Je geluk kan niet op. Het plaatje is compleet. En dan een relatiecrisis.

Relatiecrisis

Van lovers naar ruziënde huisgenoten

 

Totdat je die verliefde roze bril afzet en merkt dat je partner verre van perfects is, misschien te veel aan zichzelf denkt en liever op zijn/ haar werk is dan thuis. De kinderen eisen hun tol door de slapeloze nachten en de continue aandacht die ze nodig hebben.

 

En als je niet uitkijkt, komt de sleur er in. Verander je van lovers in huisgenoten waar het gouden randje inmiddels al lang van af is.

 

Dit scenario zag je al verschillende malen om je heen en dat zou jou nóóit overkomen maar nu dreig je er zelf ook bij te gaan horen. Bij van die kibbelende stelletjes of erger nog … die stellen die compleet zijn uitgepraat.

 

De zeven grootste breekpunten voor een relatie volgens EOS

 

 

 1. Uit elkaar groeien
 2. Ruzie
 3. Ontrouw
 4. Gebrek aan respect en appreciatie
 5. Verschillende interesses
 6. Een slechte verdeling van huishoudelijk werk
 7. Partnergeweld

En bij een relatiecrisis, ligt – als je niet uitkijkt – een echtscheiding op de loer met alle gevolgen van dien. Kinderen die hun vader of moeder niet meer elke dag kunnen zien, de boedel die moet worden opgesplitst, het gebroken hart of de woede….

 

 

Voorkom een echtscheiding en red je relatie

Dit is toch wat je koste wat kost wilt voorkomen? In welke fase van het hierboven geschetste scenario je ook zit? Dat nooit! Of in ieder geval niet zo lang jij er iets aan kan doen!

 

Ga bij jezelf te rade waar het mis is gegaan en hoe je het kan repareren. Het gaat niet om de schuldvraag want waar twee ruzie maken, hebben twee schuld. Vaak is een coach als neutraal persoon iemand die licht kan schijnen in deze duisternis zodat je het weer wat objectiever ziet en concrete maatregelen kan nemen ter verbetering van je relatie.

 

Niks om je voor de schamen

Een relatiecrisis is iets waar de meeste mensen zich  voor schamen maar dat hoeft helemaal niet. De meeste relaties krijgen op een gegeven moment slecht weer omdat ergens de druk is verhoogd of dat je elkaar door andere prioriteiten uit het oog bent verloren.

 

Een coach kan jou en jouw relatie helpen door:

 • Inzicht te geven in vastgelopen communicatiepatronen waardoor je deze kan verbeteren
 • Ergernissen helder en zonder rancune boven water krijgen
 • Wensen en dromen van beide inzichtelijk te maken
 • Persoonlijke belemmerende overtuigingen op te lossen
 • Indien gewenst nieuwe ‘relatie afspraken’ maken

Roep hulp in van een coach … voor jou, voor je partner of voor jullie samen en live happy ever after.

 

Relatie APK

 

Onze auto moet om het jaar naar de APK om te kijken of alles nog lekker loopt of dat de boel moet worden doorgesmeerd. Op je werk is er ook vaak sprake van serieuze evaluatie momenten waar zowel positieve als negatieve gedragingen en resultaten worden besproken. Wellicht is het ook voor je relatie zinvol om een jaarlijkse evaluatie te doen en een relatiecrisis te voorkomen door een APK in te plannen.

Relatiecrisis - relatie apk